COMPU Studies menawarkan 10 jenis kursus dari 5 kategori berlainan. Gunakan sistem menu tab di bawah untuk ketahui semua kursus - kursus yang ditawarkan oleh kami.

Asas IT

Asas IT

Kursus Pengetahuan ICT

kursus ict
Kursus ICT
Khas bagi anda yang tiada asas IT! Kuasai kemahiran IT hari ini! Pelajari selok – belok dunia IT dengan mudah dan murah. Tidak perlu pengalaman untuk mengikuti kursus ini. Belajar dengan selesa di rumah sendiri.

Bahasa Inggeris

Bahasa Inggeris

Kursus Bahasa Inggeris

manual kursus inggeris
Kursus Bahasa Inggeris
Belajar Bahasa Inggeris menggunakan perisian canggih dan interaktif kami. Dalam masa seminggu sahaja anda akan berbual seperti orang fasih dalam bahasa Inggeris. Pembelajaran sungguh mudah melalui bahasa perantaraan Bahasa Melayu. Tidak perlu sebarang pengalaman atau kelayakan bahasa Inggeris. Belajar dengan selesa di rumah sendiri. Tidak perlu hadir kelas bahasa yang jauh dan mahal.

Microsoft Office

Sijil Microsoft

Kursus Microsoft Word

kursus microsoft word
Kursus Microsoft Word 2014

Peroleh kemahiran IT yang paling diperlukan oleh sektor kerajaan dan swasta! Belajar menghasilkan dokumen yang paling kerap digunakan di semua pejabat, organisasi dan bidang pendidikan.

Kursus Microsoft Office

kursus microsoft office
Kursus Microsoft Office

Belajar menggunakan Microsoft PowerPoint, Microsoft Excel dan Microsoft Access dalam pakej satu kursus. Lengkapkan kemahiran Microsoft Office anda.

Kursus Grafik Microsoft Office

kursus grafik
Kursus Grafik Microsoft Office

Kursus Grafik akan memberikan anda kemahiran bekerja dengan fail-fail grafik. Anda akan mempelajari cara mengedit fail gambar menggunakan perisian Microsoft Office sahaja; iaitu Microsoft Word, Power Point dan Excel. Belajar cara mencipta grafik yang menarik dan unik tanpa memerlukan sebarang perisian luar yang mahal serta susah dipelajari seperti Adobe Photoshop. Kursus ini menawarkan pelajaran-pelajaran yang padat serta menarik yang dilengkapi demonstrasi komprehensif dan latihan mencabar untuk membantu anda menguasi ilmu grafik sepenuhnya. Kursus ini menjadi pelengkap kepada Kursus Microsoft Office serta Microsoft Word dan akan membantu akan mengoptimumkan penggunaan Microsoft Office anda.

Baikpulih Komputer

Baik Pulih Komputer

Kursus Format Komputer dan Pasang Windows

kursus format windows
Kursus Format dan Pasang Windows

Pernahkah anda menghantar komputer anda ke kedai untuk diformat? Anda dapati selepas beberapa bulan komputer anda rosak kembali dan perlu diformat semula?

Anda pernah tertipu oleh pekedai komputer? Misalnya, anda hantar komputer untuk diformat tetapi terpaksa membayar untuk ‘kerosakanlain?

Elakkan dari semua ini berlaku lagi kepada anda. Kini anda boleh belajar meformat dan memasang Windows ke dalam komputer anda sendiri. Lupakan sahaja pekedai komputer dan semua alasannya. Belajar lakukan semua dengan sendiri. Tidak perlu bantuan sesiapa dan tidak perlu hantar komputer ke kedai lagi!

Kursus Pembasmian Virus dan Spyware

kursus spyware virus
Kursus Pembasmian Virus dan Spyware

Selamatkan Komputer Anda! Hanya mempunyai antivirus di komputer tidak lagi memadai. Anda perlu tahu bagaimana mencegah, mengesan dan membasmi jangkitan virus dan spyware yang adalah punca utama komputer menjadi perlahan dan sering perlu dihantar ke kedai untuk dibaiki atau diformat.

Bisnes Online

Bisnes IT

Kursus Digital Video dan Audio Pro

kursus video audio
Kursus Digital Video Audio Pro

Buat wang dengan komputer anda. Jadi pakar memproses video and audio multimedia. Belajar teknik memproses video dan audio dari berbagai sumber seperti cakera CD, VCD, DVD, kamera digital, smartphone, tablet dan Internet.

Kursus Internet & Pembinaan Laman Web

kursus internet
Kursus Internet

Belajar Internet dari asasnya. Kemudian belajar buat Blog, Laman Web dan E-mel anda sendiri! Mulakan perniagaan online anda sendiri.

Kursus Bina Blog dan Perniagaan Online

Kursus Bina Blog dan Perniagaan Online
Kursus Bina Blog dan Perniagaan Online

Belajar teknik membina blog dan memulakan perniagaan online anda sendiri. Kursus ini mengandungi segala – galanya yang anda perlukan. Tidak perlu hadir seminar atau bengkel yang mahal dan jauh. Belajar bagaimana membina blog anda dan bagaimana mendapatkan produk untuk dijual. Ketahui rahsia menulis kandungan blog yang berjaya yang akan pasti membantu melariskan sebarang produk yang anda jual. Belajar semua teknik pemasaran – termasuk yang percuma dan berbayar. Ketahui bagaimana hendak mengira keuntungan perniagaan online anda. Tidak ada kursus yang mengajar anda lebih dari ini!

blog-perniagaan-wang

Bisnes IT

Kursus Digital Video dan Audio Pro Buat wang dengan komputer anda. Jadi pakar memproses video and audio multimedia. Belajar teknik memproses video dan audio dari

Info Lebih Lanjut »

Sijil Microsoft

Kursus Microsoft Word Peroleh kemahiran IT yang paling diperlukan oleh sektor kerajaan dan swasta! Belajar menghasilkan dokumen yang paling kerap digunakan di semua pejabat, organisasi

Info Lebih Lanjut »

Bahasa Inggeris

Kursus Bahasa Inggeris Belajar Bahasa Inggeris menggunakan perisian canggih dan interaktif kami. Dalam masa seminggu sahaja anda akan berbual seperti orang fasih dalam bahasa Inggeris.

Info Lebih Lanjut »

Asas IT

Kursus Pengetahuan ICT Khas bagi anda yang tiada asas IT! Kuasai kemahiran IT hari ini! Pelajari selok – belok dunia IT dengan mudah dan murah.

Info Lebih Lanjut »