kursus online

kursus spyware virus
Kursus Pembasmian Virus dan Spyware

Selamatkan Komputer Anda! Hanya mempunyai antivirus di komputer tidak lagi memadai. Anda perlu tahu bagaimana mencegah, mengesan dan membasmi jangkitan spyware dan virus yang adalah punca utama komputer menjadi perlahan dan sering perlu dihantar ke kedai untuk dibaiki atau diformat.

 

Klik di sini untuk Daftar

Baik Pulih Komputer Anda!
Pernahkah anda mengalami mana – mana masalah ini:-

  • Komputer anda semakin perlahan? Perjalanannya lembap dan selalu tergantung operasi (hang)?
  • Fail – fail komputer anda selalu hilang?
  • Program – program tak boleh dijalankan?
  • Ruang cakera semakin penuh?
  • Internet jadi perlahan dan tidak berfungsi lagi?
  • Anda kerap hantar komputer ke kedai untuk di format? Namun selepas beberapa bulan rosak kembali?

Cegah semua masalah ini sekarang! Baik pulih komputer anda sendiri!

Bahan Kursus AndaTopikUntuk Siapa?Komen Peserta

Apa Anda Dapat

Apabila anda daftar untuk kursus ini, anda akan dapat bahan – bahan berikut:-

Belajar sambil buat di komputer anda. Tidak ada yang lebih mudah dan berkesan.
Perisian kursus yang 100% dalam bahasa Melayu mudah diikuti.
kandungan pelajaran kursus basmi virus spyware

skrin kursus basmi virus spyware

Antivirus Percuma!
Kursus ini dilengkapi dengan antivirus percuma. Antivirus yang dibekalkan bersama kursus adalah original dan percuma buat selamanya. Anda tidak perlu bayar sesen pun!
Anti-Spyware Percuma!
Kursus ini juga dilengkapi dengan anti-spyware percuma. Anti-spyware yang diberikan adalah original, ringan dan amat mudah digunakan. Tatacara lengkap penggunaannya disertakan.
sijil kursus basmi virus spyware
Contoh sijil – Tidak ada yuran tambahan untuk sijil
kursus_ict_sokonganBantuan dan sokongan percuma diberikan untuk kursus anda. Tanyakan sebarang persoalan menerusi telefon, SMS, WhatsApp, E-mel atau laman web ini. Kami di sini sentiasa sedia membantu anda.
Kursus Basmi Spyware dan Virus ini mengajar anda bagaimana mengembalikan prestasi komputer kepada keadaan sediakala. Belajar:-

  1. Bagaimana memerangi lima musuh utama komputer: Virus, spyware, trojan, worm dan hackers yang merosakkan komputer.
  2. Belajar bagaimana mempercepatkan perjalanan komputer anda.
  3. Belajar bagaimana melindungi komputer dari hackers dengan firewall.
  4. Belajar dan jimat beratus Ringgit dalam kos baik-pulih dan penjagaan komputer.

Komputer anda akan berterima kasih kepada anda!

Semua pengguna komputer yang bertukar maklumat melalui media seperti CD, DVD dan thumbdrive dan menggunakan Internet. Semua pengguna harus tahu bagaimana melindungi komputer mereka dari diserang virus dan spyware. Pengguna juga harus tahu langkah dan teknik betul menghadapi serangan virus. Hanya memasang antivirus sahaja tidak memadai sekiranya anda tidak tahu menggunakannya dengan betul.

Jimat kos baik pulih komputer (antara RM50 – RM400) setiap kali. Ambil upah pasang, scan dan basmi virus dan spyware (RM50 – RM100) setiap komputer.

Keperluan Sistem

Sebarang jenama komputer atau laptop dengan Windows Xp, Vista 7 atau 8. Pemacu CD/DVD dan 290MB ruang kosong cakera keras.

Antara komen peserta – peserta kursus ini:-

“Sebelum ini saya ada memasang perisian antivirus tapi tidak tahu megemaskini antivirus tersebut dan beberapa kali menghantar komputer tersebut ke kedai membaiki komputer, setelah mengikuti kursus ini saya telah memadam perisian antivirus tersebut dan menggunakan antivirus yang telah disarankan oleh COMPU Studies. Saya sangat berterima kerana memberikan keyakinan kepada saya untuk menjaga komputer.” – Veronica Alowisius, Lahad Datu, Sabah
 
“Kursus ini telah menyakinkan diri saya untuk bekerja dengan komputer terutama bila komputer menghadapi masalah.”- Rosman bin Seni, Kampung Sementa, Kelang, Selangor.
 
“Kursus komputer Pembasmian Virus dan Spyware telah memberi kesedaran yang mendalam tentang penjagaan komputer dan mengajar tentang seting – seting penting dalam Antivirus.”– Zulkifly bin Zainuddin, Penaga, Butterworth, Penang.
 
“Selama ini saya harapkan adik untuk mengemaskini antivirus di komputer saya. Jika adik saya lama tidak datang ke rumah saya, jadi komputer saya pun lama tidak ‘update’. Sekarang saya lebih yakin dan tidak perlu harapkan adik lagi.”- Norzahura Binti Ismail, Desa Mentari, Pj, Selangor
 
“Setelah saya mengikuti kursus komputer pembasmian virus & spyware ini, ianya telah membantu saya untuk mengawal komputer saya dari serangan virus dan lain – lain. Juga dapat jimatkan kos dan masa.” – San Sufian Bin Ismail, Felda Belara, Kuala Terengganu.
 
“Kursus virus dan spyware ini benar – benar membantu saya. Jika dulu komputer saya dan komputer pejabat selalu dihantar ke kedai, sekarang saya boleh membaik-pulihnya sendiri tanpa menghantar komputer ke kedai.” – Victoria Mulis, Pusat Perhutanan Luasong, Tawau, Sabah.
 
“Dengan tamatnya kursus virus ini, telah banyak saya pelajari dan yang penting saya sudah fahami tentang fungsi perisian antivirus dan antispyware untuk penjagaan komputer.” – Masri Bin Besar, Kampung Tanjung Putat, Kuala Berang, Terengganu.
 
“Kursus ini sangat membantu penuntut kursus dengan baik sekali, namun penuntut kursus perlu lebih banyak mempraktikkan apa yang dipelajarinya untuk memperoleh hasil yang berkualiti” – Shahrul Nizam bin Abu Hanifah, Taman Metro Pengkalan, Pusing, Perak
 
“Kursus Pembasmian Virus & Spyware ini telah menyedarkan saya betapa pentingnya penjagaan komputer. Kalau dulu saya cuma dengar nama virus dan spyware, sekarang saya sudah berupaya mencegah dan membasmi mereka.” – Bayang Chundang, Nilai, Melaka.
 
“Melalu kursus komputer ini saya dapat mencegah komputer sendiri dari serangan virus dan membantu kawan yang menghadapi masalah serangan virus.” – Rohazeli Bin Sulong, Taman Sri Medan, Telok Panglima Garang, Selangor.
 
“Bahagian Spyware membantu saya menghapuskan segala Spyware yang belum perna saya tahu sebelum ini. Bahagian Virus, saya telah menggunakan Antivirus yang sesuai selain yang terdapat pada kursus ini.”-Asrul Rimin, Kg. Lembah Permai Kundasang, Ranau, Sabah.
 
“Setelah selesai kursus komputer pembasmian virus dan spyware, saya dapati sukatan pelajarannya sungguh bagus dan dapat membantu saya menambah pengetahuan tentang virus dan spyware. Ia banyak membantu saya dalam mengendalikan komputer yang telah dijangkiti dan cara berkesan untuk mengatasinya.” – Nasyarudin Md Zin, Kompleks PKNS, Shah Alam, Selangor”
 
“Kursus virus dan spyware ini telah membantu saya dari tidak tahu apa – apa kepada tahu apa itu virus dan spyware dan menjadi guru pula kepada kawan saya di tempat kerja.” – Mohd Rafie B. Ramli, Sekolah Men Keb Jengka Pusat 2, Bandar Jengka, Pahang
 
“Apa yang saya perolehi tidak dapat dibandingkan dengan harga kursus ini yang terlalu rendah jika hendak dibandingkan dengan ilmu yang saya perolehi.” – Rusilawati Binti Syed Rahman, Taman Sri Raya, Ampang, Selangor
 
“Lebih murah daripada di tempat saya. Sebelum ini saya hanya tahu pasal virus sahaja dan tidak pernah sangka spyware juga banyak mendatangkan masalah. Segala apa yang diajar dalam kursus ini tidak pernah saya pelajari daripada sesiapa. Terima kasih Compu Studies.” – Abdul Rahman Bin Alias, Kampung Lubuk Kasar, Bemban, Melaka
 
“Boleh mendapatkan lebih pengalaman dan pengetahuan dalam kursus ini dan mampu mengatasi masalah – masalah serangan virus/spyware ke atas komputer.” – Chin Wai Jun, Taman Pinggiran Putra, Seri Kembangan, Selangor.
 
“Kursus dari COMPU Studies ini bukan sahaja sesuai untuk mereka yang bekerja tetapi semua lapisan masyarakat kerana kita boleh pilih masa yang sesuai mempelajari kursus ini. Harga kursus ini amat berpatutan dan mampu milik.” – Muhammad Ridzuan bin Husni, Kampung Chuai Baru, Rembau, Negeri Sembilan.
 
“5 Bintang!! Bagi saya yang kurang kemampuan belajar kursus speerti ini memang banyak membantu, dengan harga berpatutan. Serta menjimatkan kos servis komputer di kedai yang mengenakan harga yang mahal. ” – Mohd Zahid Bin Abu Bakar, Bandar Indah, Sabah.
 
“Saya rasa seronok kerana saya dapat kesan sendiri virus pada komputer saya. Kalau sebelum ini saya selalu bawa ke kedai komputer untuk dibaiki. Sekarang saya sudah boleh baiki/buang sendiri virus itu.” – Adam Bin Mohamad, Kg. Kuala Medang, Pahang
 
“Kursus yang telah dianjurkan sangat bermanfaat. Selain dapat belajar, saya juga boleh berkongsi dengan kawan – kawan cara melindungi komputer.” – Victoria Mulis, Pusat Perhutanan Luasong, Tawau, Sabah.
 
“Kursus ini sangat membantu saya yang sebelum ini saya hanya tahu perisian antivirus untuk halang jangkitan virus/spyware tapi komponen – komponen dan perjalanannya adalah boleh dikatakan tahap kosong maksudnya tidak tahu langsung. Sekarang OK sedikit walaupun taklah 100%. Bagi saya inilah kursus paling baik pernah saya jalani.” – Mohd Suhaimi Bin Awang, Tmn Anggerik, Kota Bharu, Kelantan.

error: