Tips Komputer Minggu Ini

Bagaimana Menjaga Komputer?

Soalan dari salah seorang pelajar berbunyi:- “Dalam sistem operasi Windows, ia didatangkan dengan aplikasi pembersihan ruang simpanan atau disk cleanup tool yang membantu membuang fail-fail tidak diperlukan. Soalan saya ialah apa yang dimaksudkan dengan disk cleanup tool dan disk defragmenter.Jika kedua-dua setting ini digunakan ia boleh mengekalkan prestasi komputer supaya tidak menjadi lembab.Saya nak tahu,wajarkah […]

Kuiz dan Sijil
Klik butang di bawah untuk membuat kuiz COMPU Studies dan mendapat sijil.

Keputusan Terkini Kuiz – Kuiz COMPU Studies

Leaderboard: Pengetahuan Asas Internet

maximum of 100 points
Pos. Name Entered on Points Result
Table is loading
No data available

Leaderboard: Asas Pembinaan Laman Web

maximum of 91 points
Pos. Name Entered on Points Result
Table is loading
No data available

Rencana Menarik

windows-10-logoDapatkan Windows 10 Secara Percuma. Klik pada gambar untuk ketahui bagaimana anda boleh download dan cuba Windows 10 yang ori secara percuma!
bateri-telefon-tahan-lama7 Teknik buat bateri telefon anda tahan lebih lama.Bateri telefon selalu habis? Klik pada gambar untuk pelajari bagaimana anda boleh panjangkan jangkahayat bateri anda secara percuma!
transformers-2014-featuredBagaimana tonton video dalam Full HD. Apa itu HD, Full HD dan UHD? Bagaimana tonton sebarang video dalam Full UHD di kaca TV anda? Klik pada gambar dan ketahui rahsianya sekarang.

Kursus Facebook Percuma Kursus Facebook Percuma
Facebook ialah laman rangkaian sosial yang paling popular. Rangkaian ini membolehkan para pengguna membuat kawan baharu, berkongsi minat, menyertai pelbagai kumpulan dan mempromosikan produk dan perkhidmatan mereka. Belakangan ini, Facebook telah menakluki aktiviti web sedunia dan mendatangkan pelbagai impak pada kehidupan seharian kita.
Klik butang di bawah untuk mengikuti Kursus Facebook Percuma COMPU Studies